Color of the shields??

Any game you like to mod, come talk about it here!!

Moderators: Forum Administrator, Administrator

Color of the shields??

Postby Nikky » Thu Sep 15, 2005 8:18 pm

hi, i didnt know now, if im right in this forum, and please excuse my writing..

i got a question, how can i change the color of the shilds in star trek armada 2 ??.. i heard already, that somehow you can chance the color..
example.. enstad of green orange red, change the colors to white yellow blue


i would be gratefull for help..
User avatar
Nikky
Cadet 1st Year
Cadet 1st Year
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:00 am
Location: Germany

Postby CptBenSisko » Thu Sep 15, 2005 9:52 pm

you can't...well not really anyways...there is a mod soon to be coming out i hope that can give us not only blue shields for the Federation but also skin tight shields like in ST: Nemesis.
Captain Benjamin Sisko of the U.S.S. Defiant
Image
User avatar
CptBenSisko
Ensign
Ensign
 
Posts: 452
Joined: Tue Mar 09, 2004 3:00 am
Location: The Bajoran Wormhole

Postby draconis_sharp » Thu Sep 15, 2005 10:23 pm

The skin tight shields are a bit more complicated because you have to have a new mesh for each ship. I assume that the sprites can be added to any shape of shield, but I'm not entirely sure, since I haven't tried it yet. The best (possibly the only) way I know of is to turn the shield mesh into a pod which can be built by a ship or station.

The original plan when the shields were being researched was to use a pod. Elrond found another way to get the plain blue shields and it pretty much stopped there. I haven't communicated with Elrond for awhile, so I'm not sure whether he went ahead and tried the skin shields with a pod or not.
User avatar
draconis_sharp
Ensign
Ensign
 
Posts: 206
Joined: Sat Apr 24, 2004 2:00 am
Location: Greenfield, IN

Postby Nikky » Fri Sep 16, 2005 7:32 am

thanks for the information, does somebody know, when the new mod is available??


and ps: the translation, from english to german s****^^

because the most words and meanings are wrong converted^^..

pps: do some of you play online the game, and if where??
User avatar
Nikky
Cadet 1st Year
Cadet 1st Year
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 15, 2005 2:00 am
Location: Germany

Postby CaptainFuture » Sat Sep 17, 2005 9:25 pm

Nikky wrote:thanks for the information, does somebody know, when the new mod is available??


and ps: the translation, from english to german s****^^

because the most words and meanings are wrong converted^^..

pps: do some of you play online the game, and if where??


...shieldscolor is hardcoded, so no way is found so far... :wink: :)
FREE THE UNIVERSE
User avatar
CaptainFuture
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
 
Posts: 66
Joined: Mon May 05, 2003 2:00 am
Location: Germany

Postby draconis_sharp » Sat Sep 17, 2005 9:41 pm

CaptainFuture wrote:
Nikky wrote:thanks for the information, does somebody know, when the new mod is available??


and ps: the translation, from english to german s****^^

because the most words and meanings are wrong converted^^..

pps: do some of you play online the game, and if where??


...shieldscolor is hardcoded, so no way is found so far... :wink: :)


Actually, there is a way, as I mentioned above. Elrond started it, so I think it's up to him if he wants to release it.
User avatar
draconis_sharp
Ensign
Ensign
 
Posts: 206
Joined: Sat Apr 24, 2004 2:00 am
Location: Greenfield, IN

Postby CaptainFuture » Mon Sep 19, 2005 10:06 pm

draconis_sharp wrote:
CaptainFuture wrote:
Nikky wrote:thanks for the information, does somebody know, when the new mod is available??


and ps: the translation, from english to german s****^^

because the most words and meanings are wrong converted^^..

pps: do some of you play online the game, and if where??


...shieldscolor is hardcoded, so no way is found so far... :wink: :)


Actually, there is a way, as I mentioned above. Elrond started it, so I think it's up to him if he wants to release it.


...are you sure it works :?: I dont know Elrond, can he do meshes :?:
So I said: no way is found so far! Many people have tried to find a solution,
including me. All faild so far. But we all could hope the best... :idea: :roll: 8) :D
FREE THE UNIVERSE
User avatar
CaptainFuture
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
 
Posts: 66
Joined: Mon May 05, 2003 2:00 am
Location: Germany

Postby draconis_sharp » Mon Sep 19, 2005 10:50 pm

Actually, Fleet Ops did figure out how to do it first. Elrond found that same way of making blue shields. I'm not entirely sure that Fleet Ops was the first though, they probably did some research and figured it out eventually. It's just about getting a spherical mesh and adding in the blue shield sprites with a sprite node. After that, all you have to do is replace the old one and add the sprite entries into one of the sprite files.

Oh, and it does work. There should be screen shots of it around AFC somewhere. I have also seen it work in my own mod.
User avatar
draconis_sharp
Ensign
Ensign
 
Posts: 206
Joined: Sat Apr 24, 2004 2:00 am
Location: Greenfield, IN

Postby uss_capital » Tue Sep 20, 2005 7:45 pm

it is about time that a tut is made about this subject , then it helps me stop asking for this mod :D
uss_capital
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
 
Posts: 1092
Joined: Tue Feb 17, 2004 3:00 am

Postby Elrond » Wed Sep 21, 2005 4:14 am

Don't know Elrond, I'm one of the Site Administrators here. :wink: :lol:

But seriously, yes, before Fleets Ops releases their shields (if they do), I'm going to release my OWN tutorial for this. I know I have made it a point to keep my shields somewhat classified. However, perhaps I will not any longer do that. Releasing a tutorial for the shields, practically anyone with ms3d (for making the shield), PSP or Photoshop (for making the shield textures, should you wish to make new ones), and a text editor (for editting the explosion.spr and tex_anim.spr files - I recommend TextPad 4).

In fact, the above statement of what programs you need to do this stuff will be presented in the forward of my tutorial. It is really so simple, you'll all slap yourselves for not having known this in the first place! :lol:
Rumors of my exaggeration have been greatly assimilated. Well what, wait, um...yeah.
User avatar
Elrond
Commodore
Commodore
 
Posts: 3015
Joined: Mon May 03, 2004 2:00 am
Location: Let me get back to you on that!

Postby CaptainFuture » Fri Sep 23, 2005 8:14 pm

Elrond wrote:Don't know Elrond, I'm one of the Site Administrators here. :wink: :lol:

In fact, the above statement of what programs you need to do this stuff will be presented in the forward of my tutorial. It is really so simple, you'll all slap yourselves for not having known this in the first place! :lol:


...sorry Elrond, but I havnt got that much time like in the good old armada 1
days for modding! So I wasnt here in your board, but in my board for a long time!
I have made many new sprites for my special weaponry, so I had allways
a theory to do shields the same way like this notes. But there is one thing:
All your ships and stations in game need that new spritenote in its meshes!
Its a lot of work and its the reason I never tried it! If you guys did it, good job... :wink: :D :)
FREE THE UNIVERSE
User avatar
CaptainFuture
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
 
Posts: 66
Joined: Mon May 05, 2003 2:00 am
Location: Germany

Postby JEDI3112 » Sat Sep 24, 2005 6:35 am

CaptainFuture wrote:Its a lot of work and its the reason I never tried it! If you guys did it, good job... :wink: :D :)


THAT sounds familiar. Seriously if I change something something else always goes wrong (generally not related to ship I edited, also changing it back never solves the problem). However this mostly happens to the A2 demo moddin, not the A1 full version modding. And I once decided to put the B5, SW vs ST (with added ships from SW:FC and SWvsST A1, as well as lots of single ship downloads) and BattleStar Galactica together. After spending 6 months of putting the races in it crashed when I first tested it. probably something with the sprites as I don't know anything about them and I suspect there are double sprites in the file.
Join me and together we will mod the universe.
User avatar
JEDI3112
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
 
Posts: 85
Joined: Thu Apr 29, 2004 2:00 am

Postby CaptainFuture » Tue Sep 27, 2005 7:17 pm

...the big problem is, shields colors dont have a sprite definition! So you cant
change it, because they are hardcoded! If you put a new shieldsspritenote
on your mesh, you could give this note a new definition. Thats the idea... :wink: :idea: :)

And :?: When will we see it :?: ... 8O :D
FREE THE UNIVERSE
User avatar
CaptainFuture
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
 
Posts: 66
Joined: Mon May 05, 2003 2:00 am
Location: Germany

Postby draconis_sharp » Tue Sep 27, 2005 10:41 pm

Yes, that's it exactly; adding your own sprite node to a new shield mesh. You can even put multiple sprite nodes on the shield mesh, so yo can have an explosion effect and a shield flash if you like.
User avatar
draconis_sharp
Ensign
Ensign
 
Posts: 206
Joined: Sat Apr 24, 2004 2:00 am
Location: Greenfield, IN

Postby carda » Mon Mar 20, 2006 8:03 am

think is tho how do u get it to look like the shields that are on now.. so when it hits the shields it will make that part of the shield visable? what would u put in the sprite file?
Image
User avatar
carda
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
 
Posts: 53
Joined: Mon Aug 29, 2005 2:00 am
Location: north london

Next

Return to General Modding Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron