Search found 10 matches

by Matress_of_evil
Fri Aug 19, 2011 4:11 pm
Forum: General Chat
Topic: Star Trek Armada I and Windows 7 x64 Ultimate Edition
Replies: 11
Views: 18549

Sorry about resurrecting an old thread, but it looks like the latest Nvidia drivers have fixed the problem. Armada works (almost) perfectly now! :D I only encountered two problems with the new drivers: Mouse lag I fixed this by trying a different compatibility mode. Windows XP SP2 was the one that w...
by Matress_of_evil
Mon Jan 31, 2011 7:50 pm
Forum: General Chat
Topic: Star Trek Armada I and Windows 7 x64 Ultimate Edition
Replies: 11
Views: 18549

Lol I specifically chose to go with an Nvidia card because I was absolutely fed up with ATI cards. My last two computers had ATI and they were nothing but trouble. Updating the drivers was a nightmare, updates never did what they were supposed to and I was constantly encountering graphics problems w...
by Matress_of_evil
Mon Jan 31, 2011 1:20 pm
Forum: General Chat
Topic: Star Trek Armada I and Windows 7 x64 Ultimate Edition
Replies: 11
Views: 18549

I have almost the exact same problems, but I have Windows 7 Professional, an Nvidia GTX 480 1536mb, and 4Gb of RAM. I've followed your suggestions ktegate, but they haven't worked. I can load the game up without problems. However, when I go on the first Federation mission, "Premonitions" and the gam...
by Matress_of_evil
Tue Oct 13, 2009 8:59 am
Forum: General Modding
Topic: Officer Pod In Armada 1
Replies: 2
Views: 962

Officer Pod In Armada 1

I noticed in the fedoff.odf file that the Officers Quarters upgrade for the Starbase has 500 shields. Since the Officer Quarters upgrade themselves don't have their own shields, I assumed that this would add an extra 500 shields to the Starbase itself, but when I checked, that doesn't happen. I also...
by Matress_of_evil
Tue Oct 13, 2009 8:04 am
Forum: Phantom's 'Idiot' Guide to Modding Armada
Topic: Quantum Torpedo Burst
Replies: 13
Views: 4632

I just tested this in Armada 1 but it causes my game to crash. :( I modded the Federation Scout just as a test of the weapon since you can build those straight away. The game crashed the moment one of my modded Federation Scouts tried to fire their weapons. So then I tried giving the Scout a single ...
by Matress_of_evil
Mon Mar 30, 2009 5:42 pm
Forum: General Chat
Topic: RIP Filefront :(
Replies: 28
Views: 9045

I guessed as much AFC, but I didn't notice any announcements here so I thought i'd post. Anyways, there's no harm in having a couple of sites - like I said, the more sites the files are spread over, the lower the risk of a catastrophic loss if only the one goes - as almost happened with Filefront. W...
by Matress_of_evil
Mon Mar 30, 2009 7:26 am
Forum: General Chat
Topic: RIP Filefront :(
Replies: 28
Views: 9045

Hey everyone, i'm not sure yet how much has been saved - the Armada files are still downloadable from filefront - but i've just downloaded all the Armada 1 files that I could find. Jigalypuff has set up a new mod site on the Star-Trek-Games servers called Star-Trek-Mods.com. I'm one of the admin for...
by Matress_of_evil
Thu May 31, 2007 2:04 pm
Forum: General Chat
Topic: Armada 1 Movies
Replies: 3
Views: 1045

Ok, I have sorted out Quicktime, but the problem is still there - Armada's movies still run sloooow. :(

Does anyone have any other ideas as to what could be causing this problem? Thanks for your help. :)
by Matress_of_evil
Wed May 23, 2007 1:31 pm
Forum: General Chat
Topic: Armada 1 Movies
Replies: 3
Views: 1045

Hi, thanks for your help, but I'm afraid this does not work - if anything the video is even slower. I tried setting just Sound 1 to basic, then just Sound 2 to basic, then both to basic...no improvement on any setting. In fact, when I set sound 2 to basic, the sound stuttered really badly. :( One th...
by Matress_of_evil
Wed May 16, 2007 4:30 pm
Forum: General Chat
Topic: Armada 1 Movies
Replies: 3
Views: 1045

Armada 1 Movies

Hi, i'm usually found more on the BOTF forums rather than the Armada forums, but I have a problem so thought this would be the best place to post. I recently reinstalled Armada 1 on my computer, and the game is running fine - except for the single player videos. They are running slow. Verrry slow. A...