Planet Textures Help Please! (Armada 2)

Need help with a program come ask here

Moderators: MrVulcan, thunderchero

Post Reply
edwardstpowell
Cadet 1st Year
Cadet 1st Year
Posts: 1
Joined: Sun Oct 23, 2016 10:59 am

Planet Textures Help Please! (Armada 2)

Post by edwardstpowell » Mon Oct 24, 2016 10:05 am

Hello Everyone,

I am having some difficulties in trying to texture some planets for use in Star Trek Armada 2, but unfortunately the textures don't appear and the planet or mesh comes up white/blank. Does anyone know how to fix this please, or am I doing something wrong?

User avatar
shadow
Cadet 4th Year
Cadet 4th Year
Posts: 123
Joined: Sat Apr 26, 2003 2:00 am

Re: Planet Textures Help Please! (Armada 2)

Post by shadow » Mon Oct 24, 2016 8:15 pm

Just assuming that you installed everything properly, I guess that it is a glitch or typo in naming.

Just an example: The name of the SOD / OGF and TGA files have to be the same.
The planet in this example uses 2 Textures therefore the numbers.

PB_CLSSA.SOD
PB_CLSSA.odf

PB_CLSSA1.tga
PB_CLSSA2.tga

Also check if you are using the proper format for the texture. It has to be in tga format.
Perhaps you just saved the texture in a different format.

User avatar
MrVulcan
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 655
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: TO CA

Re: Planet Textures Help Please! (Armada 2)

Post by MrVulcan » Tue Oct 25, 2016 2:01 pm

The TGA texture doesn't have to share the odf/SOD name. It is specified inside of the SOD file (which you can't easily edit). So, if you downloaded any kind of model (planet, ship, etc), you can edit the SOD and odf names, but don't change the TGA.

Also, the planet has other textures for things like atmosphere, cities, borg (I think.. can't recall for A2 excactly). All of those must be present in the textures folder.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests