Oh the frustration of it all!!!

The best Modding forum in the Armada community, some of the best modders come here.

Moderators: thunderchero, MrVulcan

MajorPayne
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 1752
Joined: Wed Apr 23, 2003 2:00 am

Oh the frustration of it all!!!

Post by MajorPayne » Wed Jul 05, 2006 7:06 am

It seems my mod is just simply going to have a single crashing bug in its new patch. It would appear that everything can be built but the federation AI is causing a crash to desktop. This, for some reason happens just after 1 hour of play, so its unknown as to what the hells causing it. I've re-written the AI 3 times, and I'm just about ready to start pulling my hair out. As it is, everything is constructable and I've micro-tested the AI as well, to check it works okay with no problems. Therefore, I'll be releasing the patch as is within the next 24 hours. I do invite anyone to try to find this error, and if they find a fix then to submit it and inform me of the changes so I can do them myself. In the meantime heres a pic of one of my favourite non canon ships which Antyvirus (of SFC fame), was kind enough to rebuild at a substantially lower poly count than his original.

User avatar
blindeye01
Captain
Captain
Posts: 2449
Joined: Thu Jul 29, 2004 2:00 am
Location: The real question is where are you?

Post by blindeye01 » Wed Jul 05, 2006 9:48 am

Fascinating design, I'd like to see the underside though too.
Image
Independence is my happiness, and I view things as they are, without regard to place or person; my country is the world, and my religion is to

uss_capital
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 1091
Joined: Tue Feb 17, 2004 3:00 am
Contact:

Post by uss_capital » Wed Jul 05, 2006 12:20 pm

sorry but that is one ugly ship :?

Captain_H
Ensign
Ensign
Posts: 381
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: Clovis, New Mexico
Contact:

Post by Captain_H » Wed Jul 05, 2006 1:22 pm

My only dislike of the design is the engines, the rest is ok.
Check out my Myspace page (still a work in progress but anyways)
http://www.myspace.com/captainh6440

Achilles
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 834
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: England
Contact:

Post by Achilles » Wed Jul 05, 2006 5:08 pm

uss_capital wrote:sorry but that is one ugly ship :?
I'm no fed fan but you should see the high poly version, thing of beauty, though I prefer the single nacelle set version.

SaiyaJin_Dale
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 525
Joined: Thu Oct 07, 2004 2:00 am
Location: Somewhere that couldnt exist but its right over there?
Contact:

Post by SaiyaJin_Dale » Wed Jul 05, 2006 5:31 pm

I don't mind the design, but a next generation version of this ship would be neat, replace all current with Galaxy class parts and leave the bottom of the ship for torpedos only, no federation ship should really have more than one deflector array, they really look ugly with two :cry:

uss_capital
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 1091
Joined: Tue Feb 17, 2004 3:00 am
Contact:

Post by uss_capital » Wed Jul 05, 2006 6:39 pm

Achilles wrote:
uss_capital wrote:sorry but that is one ugly ship :?
I'm no fed fan but you should see the high poly version, thing of beauty, though I prefer the single nacelle set version.
i just do not like the design , not sure why :wink:

User avatar
blindeye01
Captain
Captain
Posts: 2449
Joined: Thu Jul 29, 2004 2:00 am
Location: The real question is where are you?

Post by blindeye01 » Thu Jul 06, 2006 12:05 am

I agree the engines do seem a bit off, but its not a bad design by any means.
Image
Independence is my happiness, and I view things as they are, without regard to place or person; my country is the world, and my religion is to

uss_capital
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 1091
Joined: Tue Feb 17, 2004 3:00 am
Contact:

Post by uss_capital » Thu Jul 06, 2006 4:02 am

only way i can be sure what the problem is , is to test and look at the files myself :roll: :wink:

User avatar
cecilzero1
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 2226
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: from the Dark Side of the moon
Contact:

Post by cecilzero1 » Thu Jul 06, 2006 5:27 am

i kinda like it .... love the texures on it :D
Image

MajorPayne
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 1752
Joined: Wed Apr 23, 2003 2:00 am

Post by MajorPayne » Thu Jul 06, 2006 5:34 am

Well for further information on this ship, whilst there are mixed views from everyone here, bare in mind that this ship is supposed to also be seperatable. Only problem with the seperation is where the ship splits it has no visible bridge of any kind. Thats what put me off using a seperation for it. One other thing. The borg, have a "Transwarp Amplifier" which is buildable, and should prove highly useful (I'm not going to explain what it does. Safe to say it builds quite quickly. I'm going to do some more testing with the federation AI although I dont' hold out much hope at this point.

Achilles
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 834
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: England
Contact:

Post by Achilles » Thu Jul 06, 2006 7:32 am

MaP unfortunately, due to a HD error I don't have you're up to date patch so wasn't able to bug hunt :S

User avatar
ryan1
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 66
Joined: Sat Jul 30, 2005 2:00 am
Location: England
Contact:

Post by ryan1 » Thu Jul 06, 2006 4:43 pm

although the higher poly version is markedly better that is still a loverly ship I think, as for he AI bug I sometimes find the problem can orginiate in the odf AI settings.

User avatar
Darklight
Ensign
Ensign
Posts: 360
Joined: Wed Apr 30, 2003 2:00 am
Location: Australia

Post by Darklight » Fri Jul 07, 2006 2:46 am

I look forward to playing the patch Major. Looks awesome.
If I may, maybe the crash is caused by something simple. I cannot offer any ideas as to what that simple something is but it could be something very simple. Or a problem with a model or texture.
Armada 1 and 2 Player!
Star Trek Future Tense Armada 1 Mod team is BACK!
Why don't emoji and text formatting doesn't work in Signatures?

Achilles
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 834
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: England
Contact:

Post by Achilles » Fri Jul 07, 2006 7:02 am

a common bug I get with AI is giving the AI new, multi-targeting special weapons that causes a crash only when they use it, not sure if this applies to A2 though.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users