3DS Max 2012

The best Modding forum in the Armada community, some of the best modders come here.

Moderators: thunderchero, MrVulcan

Post Reply
User avatar
eddy94
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 52
Joined: Mon Jun 21, 2010 2:00 am
Location: UK, Skelmersdale
Contact:

3DS Max 2012

Post by eddy94 »

Does any know if there's a SOD exporter for Autodesk 3DS Max 2012?
MajorPayne
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 1753
Joined: Wed Apr 23, 2003 2:00 am

Post by MajorPayne »

There is no publically released importer or exporter plugin for any version of 3dmax studio after v5.0
User avatar
eddy94
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 52
Joined: Mon Jun 21, 2010 2:00 am
Location: UK, Skelmersdale
Contact:

Post by eddy94 »

MajorPayne wrote:There is no publically released importer or exporter plugin for any version of 3dmax studio after v5.0
Does the old importer/exporter work on any newer versions than 5?
eddy94
MajorPayne
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 1753
Joined: Wed Apr 23, 2003 2:00 am

Post by MajorPayne »

Short answer: No.

Long Answer: There are two exporters. One only for 3dmax 3 and one that supports 3dmax 4 and 5 only.
User avatar
eddy94
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 52
Joined: Mon Jun 21, 2010 2:00 am
Location: UK, Skelmersdale
Contact:

Post by eddy94 »

Thanks for a straight answer. I'm not to suprised that there's no exporter with Armada being an old game.
eddy94
User avatar
MrVulcan
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 660
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: TO CA

Post by MrVulcan »

Someone over at A2files was working on an exporter that would have worked for newer versions of 3ds max. Unfortunately, I know nothing of the fate of that project.... Personally, I was looking into the source code of the Milkshape SOD exporters, and was able to make only very limited progress into making sense of it.

Making an exporter is clearly for those that really know what they're doing ;)
User avatar
eddy94
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 52
Joined: Mon Jun 21, 2010 2:00 am
Location: UK, Skelmersdale
Contact:

Post by eddy94 »

Thanks for some possible solutions MrVulcan. I'll see if I can find something over on A2files, as for editing the souce code and making my own.... I think that I might give that a miss for now :P
eddy94
Post Reply