Page 1 of 1

Bah! Nanites!

Posted: Fri Jan 16, 2009 5:47 pm
by Twitch
Since I have been away from A2 for like 4 years I forgot how to turn off the in-game grid lines. Anybody know the keystrokes?

Posted: Fri Jan 16, 2009 11:41 pm
by MrVulcan
Grid toggle: 'g'

;)

edit: actually, this may be different in A2. Try alt+g and ctrl+g.

Posted: Mon Jan 19, 2009 1:15 pm
by Twitch
Thanks Mr. Vulcan. Having a time trying to get and avatar to work also. :(

In general has anyone gotten large maps to work? My old PC would crash if i tried over 50,000 X 50,000 maps. Thought now with a 2008 rig I could run massive maps 100,000 or more but it still craps out above 53,000.

Posted: Mon Jan 19, 2009 11:40 pm
by MrVulcan
Not too sure about the map size. Never experimented with that. What does the logfile say when the game crashes?

As a wild guess, I'm going to assume that its an array problem. There might be a preallocated memory slot for storring the map. If the map is too large, the preallocated slot will be too small. This causes an accesss violation and a crash.

More to the point, it might be a hardcoded limit :(

In any case, I suspect the problem exists in A1 as well. It is something I (or someone else on the FT team) will definately look into eventually as FT will need very large maps :)

Then again, I'm not too sure about this. Maybe someone has already found a solution.

Posted: Thu Jan 22, 2009 3:58 pm
by Logius
I've made a few larger-scale maps but never saw the need to go above the 20,000 range. Even at 11,000x11,000 and playing against four AI opponents it took quite a while for me to run into the other races. I can't imagine why you would need a 50,000+ size map unless you planned on never encountering any opponents.