Page 1 of 1

Legacy Models

Posted: Fri Dec 15, 2006 6:33 pm
by Sentinel
I sit possible to edit/ make models for Legacy? of so has any one made a patch for the files that would be needed for Milkshape?

Posted: Fri Dec 15, 2006 6:47 pm
by uss_capital
all the models was made in 3ds max , no exporter has been released at this time . no idea if one will be released either from what i have read at the offical forums :?

Posted: Sat Dec 16, 2006 11:46 am
by Sentinel
ok thx

Posted: Mon Jan 01, 2007 3:02 am
by icewolf132
There HAVE been some people who have been able to convert models from A2 to Legacy though o.0

Posted: Mon Jan 01, 2007 8:22 am
by ColdDarkParanoi
and thus sc3 and BC as you can convert them to sod and then to the format that legacy uses. without the worry of the poly count either, some models from bc may be too high but most should be ok, cos they are not having to be played in armada with loads of them just in legacy with a few. Also if you wish you could poly reduce them if needed. so yea possibilitys but why they don't just release the plug in i don't know.

Posted: Mon Jan 01, 2007 4:06 pm
by uss_capital
i think the poly count used on most of the legacy models is around 5000-7000 , not 100% sure but i think that is what i have read

Posted: Mon Jan 01, 2007 7:51 pm
by WarrenG12
have anyone tried to make the ships themselves without converting them?...because id like to see some of the Legacy ships on Armada 1



Image

Posted: Mon Jan 01, 2007 8:13 pm
by icewolf132
I wish I did, I think only one person created makeshift plugins for 3DS and hasn't released them; I haven't seen anything in the forums or downloads at both sites :(

Posted: Mon Jan 01, 2007 8:48 pm
by WarrenG12
well darn.....some of the ships would look good on A1 i think, especially the Enterprise era ships for the Federation

Posted: Mon Jan 01, 2007 9:35 pm
by uss_capital
i wish a pluggin was released so i could convert my models into legacy properly , so they have damage etc exported correctly :?

Posted: Tue Jan 02, 2007 12:02 am
by WarrenG12
yeah that would be nice too lol

Posted: Tue Jan 02, 2007 8:01 am
by ColdDarkParanoi
WarrenG12 wrote:well darn.....some of the ships would look good on A1 i think, especially the Enterprise era ships for the Federation


not sure whether a1 could handle the poly count... i think the only reason they can get away with the poly count in legacy (using the a2/a1 engine) is because there is very little in the game it's self, there myou controle 4 ships at 1 time, and i think its about 40 other objects are on the map... now compair that to a2 where people build up armadas of ships and send them head to head... and armada of 5000+ poly ships would crash the game..

legacy would be able to handle the numbers armada does, which is why i think the spec for the game was so high.. its the same engine..

Posted: Tue Jan 02, 2007 9:41 am
by pepperman
Keep your eyes on this thread as it give a procedure for getting Armada (sod) based models into Legacy. It isn't perfect but it looks like it works.

http://startrek.bethsoft.com/forums/ind ... topic=6027

http://www.legacymods.com/modders/blogs ... p48#more48

Posted: Tue Jan 02, 2007 12:05 pm
by icewolf132
Pepperman, I could kiss you right about now! Thank you very much for posting this :D