Armada 1 Space Grapics

Improving the standard game, Better grapics, New units

Moderators: MrVulcan, thunderchero

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Armada 1 Space Grapics

Post by AFC » Thu Dec 18, 2008 10:14 pm

Blue Sun and New Moon
Image

New Nebulas
Image

New Nebulas
Image

Yellow Sun
Image

White Sun
Image

Red Sun
Image

New Infin mood
Image

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Thu Dec 18, 2008 10:17 pm

Next part is to improve basic worlds and moon

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Thu Dec 18, 2008 10:28 pm

Fallengraces wrote:the nebs. look like they are from Alliances. I do have a Question how do you edit/create backgrounds?
That will be in the full release. Midnight universe 2 being back converted to a1


Your klingon mission might make it in, are you interested in doing some work?

User avatar
MrVulcan
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 660
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: TO CA

Post by MrVulcan » Fri Dec 19, 2008 1:13 am

Wow, those are some really nice map objects :) Especially liking the nebulas.

Not sure about the shading on those suns though. Couldn't quite tell what it was at first, but I think the suns shouldn't have shaddows on the back as planets do :P

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Fri Dec 19, 2008 11:05 am

MrVulcan wrote:Wow, those are some really nice map objects :) Especially liking the nebulas.

Not sure about the shading on those suns though. Couldn't quite tell what it was at first, but I think the suns shouldn't have shaddows on the back as planets do :P
My screen was set really high 1280 X 1024 but if it set lower it looks really good, you can edit how far the glow goes too
cabal wrote:This will be awesome when it is released. It's very hard to find environment stuff for A1. I also think Fallengrace's missions would be a great addition.

For MU, the planets were already compatible. To add the glow sprite I just looked at the files for the planets and the glow with a hex editor and found where they were different. Then I took the sprite and tacked it on to the end of the planet moddel code. It only seems to work if there are no other sprites on the moddel.
what file would that be? if it hacking exe it may not go into it. These might go into future tense, i did show them to phantom.

Also added a way to fly over all stations and opened up combat floor a bit, not much or there wormhole problems.

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Fri Dec 19, 2008 4:31 pm

that would be if he even made them, i know who converted them, and his address is dead.

mail was returned when i mail him

User avatar
pepperman
Lieutenant
Lieutenant
Posts: 775
Joined: Fri Oct 17, 2003 2:00 am
Location: Cloaked in the Neutral Zone

Post by pepperman » Fri Dec 19, 2008 5:05 pm

Looking good AFC. I assume you are adding rotations to the planets, right. Some folks have eported that the ones in MU2 spin a little too fast.

Anyways, I look forward to seeing them made available in a pack or in a mod.

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Fri Dec 19, 2008 10:27 pm

I can do better than that, i converted some myself.

(I have the tool to open any sod even new ones) but no one except a small group of trusted modders are allowed to have it. Sorry that was rules of person who made the plug in.

I did add suns with spin, not as fast as the moon.
Suns have vent gas working, it could be left off if you want i will leave instructions if you want.

Anyone want planets done?

Achillies already said he would help me.

User avatar
cecilzero1
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 2226
Joined: Fri Apr 25, 2003 2:00 am
Location: from the Dark Side of the moon
Contact:

Post by cecilzero1 » Fri Dec 19, 2008 11:07 pm

nice mate :)
Image

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Sat Dec 20, 2008 12:03 am

Cabal i got your pm my im on

new pic did you ever think armada 1 would look like this

Image

User avatar
pepperman
Lieutenant
Lieutenant
Posts: 775
Joined: Fri Oct 17, 2003 2:00 am
Location: Cloaked in the Neutral Zone

Post by pepperman » Sat Dec 20, 2008 1:13 pm

Wonderful work AFC and a good way to add new blood to this game. No if we could could the newer graphic cards to work with it all would be well.. Well almost...if Future Tense could get finished before I die of old age that would be nice too, lol

USS_Oblivion
Ensign
Ensign
Posts: 256
Joined: Mon Jun 09, 2008 2:00 am
Location: In the Shadows...

Post by USS_Oblivion » Sun Dec 21, 2008 10:36 pm

pepperman wrote:Wonderful work AFC and a good way to add new blood to this game. No if we could could the newer graphic cards to work with it all would be well.. Well almost...if Future Tense could get finished before I die of old age that would be nice too, lol


Amen! AMEN!

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Mon Dec 22, 2008 4:15 am

1) ok on anamation you turn it off and clouds dont spin but you can control the planet spin speed

2) there some small squares showing when planets spin they come and go

so im not sure if they should have moving clouds or just control planet spin you can only have one work.

User avatar
pepperman
Lieutenant
Lieutenant
Posts: 775
Joined: Fri Oct 17, 2003 2:00 am
Location: Cloaked in the Neutral Zone

Post by pepperman » Mon Dec 22, 2008 11:55 am

Perhaphs a mixture of both

User avatar
AFC
Site Founder
Site Founder
Posts: 561
Joined: Sun Apr 20, 2003 2:00 am
Location: Planet Earth
Contact:

Post by AFC » Mon Dec 22, 2008 1:05 pm

already tried class labels

include codes

different ways, animation works 2 way
1 motion or looping


midnight universe could not do it either

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users