adding ships to rraces

Ultimate Dominion Mod; showcase and support/discussion/questions/suggestions/reviews

Moderator: thunderchero

User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

adding ships to rraces

Post by pal28 »

i need to add ships to an alien race i hope its not my eye sight again how can i add ships to an alien race then im sorted its just adding ships to the race information its not easy too much detail
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6480
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by thunderchero »

pal28 wrote:i need to add ships to an alien race i hope its not my eye sight again how can i add ships to an alien race then im sorted its just adding ships to the race information its not easy too much detail
to answer you need to give more info.

when are you trying to add ships? are you wanting to add them before starting a game so they start with more ships or are you wanting to add them mid game?

is this for major race or a minor race.

thunderchero
User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by pal28 »

this is for minor races i want to add ships to minor races when you start a new game Bajorans got terok nor but no ships starbase could be implemented on maquis these shud b the only things i need i need to add ship and starbase to bajor and maquis then mine will be even better then urs lol
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6480
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by thunderchero »

use UE to add them,

here is a tutorial on how to add ships

adding-new-models-using-ue
pal28 wrote:then mine will be even better then urs
nope, you will just fill up shiplist with ships that the minors will not build (or the way you will expect) ships are given to minors as they advance in tech/pop. they do not build them.

thunderchero
User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by pal28 »

im looking but i need to know what topic im looking for on UE Different options bit of help here?
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6480
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by thunderchero »

pal28 wrote:bit of help here
I gave you the best link for adding ships

click on link directly under this line
adding-new-models-using-ue

thunderchero
User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by pal28 »

under wich subject lol? i think i need spocks brain :shock: lol
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6480
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by thunderchero »

did you click on the link in my last post?

it will take you directly to the page with a tutorial of how to add ships to the game.

I can not explain it any clearer than what is in that tutorial.

the tutorial is a step by step instructions on how to add ships.

thunderchero
User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by pal28 »

so far in UE But not showing in game
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6480
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by thunderchero »

once again you give very little info.

but from image, first mistake is "function" you can not have it set to "alien" for normal ships (major/minors).

alien is only used by monsters/random events

thunderchero
User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by pal28 »

Basically im trying to get Bajora to have ships in the game and Deep Space Nine at the same time
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by pal28 »

Done everythink that it says but still not showing up in the game created copies of ships changed the built by to bajora still not showing renamed it to Bajoran warship still not showing what could be wrong? is it the Trek.exe i have to modify?
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6480
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by thunderchero »

pal28 wrote:Basically im trying to get Bajora to have ships in the game and Deep Space Nine at the same time
I will try to explain why this will not work

yes you will be able to give bajor ships

but any ships bajor generates will eventually be destroyed by the ds9 "monster" or run away and then scrapped

the more you want to do, the more you will run into limits that can not be currently overcome with current code.

sorry

thunderchero
User avatar
pal28
Commander
Commander
Posts: 412
Joined: Tue Aug 14, 2012 9:40 am
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by pal28 »

i can add the ships but when i click shipyard in bajor system game crashes
When will we have another Enterprise-E?
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6480
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: adding ships to rraces

Post by thunderchero »

pal28 wrote:i can add the ships but when i click shipyard in bajor system game crashes
minors need other setting to build ships

using UE

edit/AI/minor race attitude from dropdown menu select "bajorians" then change the line for "explorer" from no to yes.

next

edit/races/race info from dropdown list select "bajorians" and change the line for "spacefaring (has diltium)" from no to yes.

btw you must start a new game for any of this to work.

thunderchero
Post Reply

Return to “Ultimate Dominion Mod”