Ship explosion HOB file issue

Error Correction Mod; showcase and support/discussion/questions/suggestions/reviews

Moderator: thunderchero

Post Reply
User avatar
Final Run
Ensign
Ensign
Posts: 25
Joined: Mon Apr 13, 2015 3:34 pm

Ship explosion HOB file issue

Post by Final Run » Sun Apr 29, 2018 8:00 pm

Hello!

I noticed that all ships, regardless of the the empire you choose, share the same files for explosions. I attempted to add unique ones for each race by adding some more files, but now the game crashes during tactical combat. So, does anyone know how to get around this? Or do I just use those few HOBs that came with ECM?

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6066
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: Ship explosion HOB file issue

Post by thunderchero » Sun Apr 29, 2018 10:12 pm

Final Run wrote:
Sun Apr 29, 2018 8:00 pm
So, does anyone know how to get around this?
the texture and palette file are heavily edited in ECM, so it takes many small edits and a few files.

but here is explosion files for vanilla explosions for a fresh (un-edited) install of ECM.
explosions.zip
(452.61 KiB) Downloaded 20 times
just extract and add all files with UE and save

(below has already been done in files above)
here is a short description of what I did.
added the vanilla cardassian textures that had been replaced
set those textures to use own palette
registered the textures that are unused of other races
added all explosion hobs from vanilla (some races had been replaced)
set all explosion hobs to use correct texture (gif)
saved res

Note: I only tested a few races in combat without errors, if you have any issue let me know.

User avatar
Final Run
Ensign
Ensign
Posts: 25
Joined: Mon Apr 13, 2015 3:34 pm

Re: Ship explosion HOB file issue

Post by Final Run » Sun Apr 29, 2018 11:48 pm

thunderchero wrote:
Sun Apr 29, 2018 10:12 pm
Note: I only tested a few races in combat without errors, if you have any issue let me know.
Thank you for the quick reply! I'm going to test shortly.

Post Reply

Return to “Error Correction Mod”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users