New BOTF 1.0.3 installer ready for testing

Error Correction Mod; showcase and support/discussion/questions/suggestions/reviews

Moderator: thunderchero

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6059
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

New BOTF 1.0.3 installer ready for testing

Post by thunderchero » Sun Oct 19, 2008 10:48 pm

Hi everyone,

I have been playing with the iso I got from Dr_Breen, And have made some changes to it.

changes to iso;

Posted: Thu Oct 30, 2008 7:05 pm
New game Installer;

The exe has no cd dependences at all.
available in german and english
Has hades 1.1 preinstalled (1.1 in more compatable than 2.2 for video cards)
and these bug fixes;
Cardassian range bug
AI fleet buildup bug
Cardassian territory-pic bug
512x512 gifs replaced with 256x256 gifs
Explosion textures replaced so all races use same files to lower palette count (102)
Torpedo and phaser mod files added
German taskforce description bug
German inhabitant display bug (German exe only)
Starvation rounding bug
Bandi advancement bug
Resized cun_b.tga, fun_a.tga, antedean.tga to proper size
Enraged Antedean bug
Ultimate Editor added to startmenu
ship stats pop-up bug
card/kling buttons on object database (German only)
Building upgrade cost bug
downgrade bug
Galaxy II 640points beam bug
klingon starbase distance bug
Terraform graphic bug
all 1.0.2 patch files

new mod installers;
NOTE; if modder did not fix these bugs than mod will not have fixes.
new installers will still work with vanilla cd installations but when mod is removed nocd will be left.
here is list of mods completed so far;
BOP1.1 english and german
UDMIII3.0.i
and for testing UM4beta2.0

Posted: Sat Nov 01, 2008 4:23 pm
I also forget some of the changes and uploading new versions of exe's
Added build and scrap fix by gowron 50% round up.

I also made a patch for 1.0.0, 1.0.1, 1.0.2 cd version installs with or without jokers patch.

will install on english or german

will update all files same as 1.0.3 installer and set reg to 1.0.3

will install nocd and hades 1.1

but no uninstaller (same as joker patch) so if game is uninstalled it will leave files that need to be deleted manully. (botf folder)

And thanks for everyones input and bug fixes

@Flocke all the files for your DirectPlay Emulation Project could be added with this iso.

Posted: Tue Nov 04, 2008 10:47 pm
bugs are getting worked out, and even more improvements to come.

thunderchero
Last edited by thunderchero on Wed Nov 05, 2008 12:48 am, edited 2 times in total.

User avatar
Spocks-cuddly-tribble
Code Master
Code Master
Posts: 723
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am

Re: Anyone interested in fully updated english-german iso

Post by Spocks-cuddly-tribble » Mon Oct 20, 2008 12:22 pm

That sounds good to me. Could fix some installation trouble for new members.:)

Is your video-dll already included?

thunderchero wrote:and default install path must be used. (C:\botf)
An easy possibility for multiple installations would be great (if feasible).:)



And may I ask why not using a bugfixed vanilla. I.e. fixing of all clear bugs we're able now:
(That could be used for tournaments?)

-cardassian range bug
-AI fleet buildup bug -> wrong sorted Cards, Feds ,Ferengi & Klingon shiplist
-downgrade bug
-GalaxyII 640points beam bug
-klingon starbase distance bug
-bandi advancement bug
-enraged antedean bug

And all other I've forgotten here¦


PS: The german version has some spelling/translations errors maybe that can be corrected too:

-inhabitant display shows "humans" instead of "menschen"
-taskforce description shows, “Sternueuschiffe"
On the verge of a nervous breakdown? Try the relaxing tribble sounds.

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6059
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Re: Anyone interested in fully updated english-german iso

Post by thunderchero » Mon Oct 20, 2008 12:46 pm

Spocks-cuddly-tribble wrote:Is your video-dll already included?
yes it is.
Spocks-cuddly-tribble wrote:
thunderchero wrote:and default install path must be used. (C:\botf)
An easy possibility for multiple installations would be great (if feasible).:)
I have not setup multi installs, but from what I understand this should not be a problem you could install to any location and then extract final files manully to that location.
Spocks-cuddly-tribble wrote:And may I ask why not using a bugfixed vanilla. I.e. fixing of all clear bugs we're able now:
(That could be used for tournaments?)

-cardassian range bug
-AI fleet buildup bug -> wrong sorted Cards, Feds ,Ferengi & Klingon shiplist
-downgrade bug
-GalaxyII 640points beam bug
-klingon starbase distance bug
-bandi advancement bug
-enraged antedean bug

And all other I've forgotten here,


PS: The german version has some spelling/translations errors maybe that can be corrected too:

-inhabitant display shows "humans" instead of "menschen"
-taskforce description shows, “Sternueuschiffe"

User avatar
Flocke
BORG Trouble Maker
BORG Trouble Maker
Posts: 2546
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Post by Flocke » Mon Oct 20, 2008 1:16 pm

Well, sounds great, but I would prefer having the fixes in an extra update as well, so I can keep using my original cd. :)

User avatar
Flocke
BORG Trouble Maker
BORG Trouble Maker
Posts: 2546
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Post by Flocke » Tue Oct 21, 2008 2:32 pm

that's alot...

I have another two suggestions:
Removing negative moral affect of Forced-labor Farms that just produce some food and never have been build.

Make Edo Guardian cloked so it can't be abused anymore or do some other changements to it if this isn't possible.

User avatar
DCER
Code Master
Code Master
Posts: 683
Joined: Sat Apr 26, 2008 2:00 am

Re: Anyone interested in fully updated english-german iso

Post by DCER » Tue Oct 21, 2008 2:46 pm

Spocks-cuddly-tribble wrote:-german inhabitant display bug

trek.exe at 0x18058C "Humans" should be replaced with "Menschen"

NOTE: It crashes the game for me, if the entry is that large. And I don't know how to fix this.
The kindly advice of DCER, Gowron or Joker would be needed.
Try writing infront of the string instead of behind it.

Before you changed

..Humans.. -> ..Menschen

instead try

..Humans.. -> Menschen..


Now go to 0xFAE87, it should look like this:

68 8C 27 58 00

change it to

68 8A 27 58 00

(substract 2 from 8C because the string is moved backward two bytes)

I tried it and it didn't crash, but I didn't see it displayed either. Do you know where it's displayed?

If no other method reads the string then it should work. If it doesn't work you'll see "nschen" instead of Menschen.

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6059
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Post by thunderchero » Tue Oct 21, 2008 3:42 pm

Keep all the ideas and fixes coming. :lol: :lol:

I will try to get most if not all into installer.

And I say installer because it will be an "exe" not "iso" so it will have no cd dependency at all.

And is a working version now. (install path problem fixed) (no fixes or options yet :wink: )

still need to test how mod installers will interact with no cd version exe. since mod installer get files from cd.

So older single click installer will not work right. But they will still work but will not uninstall right til installers are replaced/edited. :( :(

Might even add a ship pack option :lol: :lol:

But remember every added option will raise size of file, and right now with no options file is 271mb. But that is still smaller than iso by 100mb.

Also I am not making english\german exe but english only and german only exe to keep size smaller.

thunderchero

User avatar
DCER
Code Master
Code Master
Posts: 683
Joined: Sat Apr 26, 2008 2:00 am

Post by DCER » Wed Oct 22, 2008 6:23 am

Another thing that bugs me is that when you put your cursor over an unknown ship, it's details pop up. I'm looking into a way to fix it, but it won't be simple.

Also a thought. If you'll put all these fixes and updates into the installer, maybe you should also bump up the version number to 1.03 so someone with 1.02 will know right away it's not the same as his 1.02. Or maybe 1.02a :)

User avatar
Spocks-cuddly-tribble
Code Master
Code Master
Posts: 723
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am

Post by Spocks-cuddly-tribble » Wed Oct 22, 2008 4:13 pm

-german inhabitant display bug (DCER)

trek.exe 0x18058A replace .....Humans
On the verge of a nervous breakdown? Try the relaxing tribble sounds.

User avatar
DCER
Code Master
Code Master
Posts: 683
Joined: Sat Apr 26, 2008 2:00 am

Post by DCER » Wed Oct 22, 2008 7:14 pm

Here's a fix for the ship stats pop-up bug:

viewtopic.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6173

User avatar
Spocks-cuddly-tribble
Code Master
Code Master
Posts: 723
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am

Post by Spocks-cuddly-tribble » Thu Oct 23, 2008 12:43 pm

Great work, love that unknown ship stats pop-up fix 8) :D

And version 1.0.2a sounds fitting to me too.:)



-Great Hall & Tactical College is wrongly setted to “one per empireâ€
On the verge of a nervous breakdown? Try the relaxing tribble sounds.

User avatar
Spocks-cuddly-tribble
Code Master
Code Master
Posts: 723
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am

Post by Spocks-cuddly-tribble » Fri Oct 24, 2008 8:22 pm

Let's complete the fix-list: :)


-german version wrong card/kling buttons on object database


the cardassian part is quite easy: just rename german stbof.res files:

swap the names:

ct_pop0.tga with ct_rnd0.tga

ct_pop1.tga with ct_rnd1.tga


klingon part would need picture manipulation (different form of buttons):

BEVÃ-LKERUNG from kt_pop0.tga & kt_pop1.tga

should be swapped with

FORSCHUNG from kt_rnd0.tga & kt_rnd1.tga



-AI building behaviour bug -> aibldreq.bin


0xB4 replace 0A with 1E -> Phoenix Facility corrected energy

0x1A8 replace 01 with 65 -> Trade Goods disabeld

0x204 replace C8 00 with 2C 01 -> Obsidian Order corrected energy

0x2D4 replace 50 00 with 4A 01 -> Genesis Lab increased min cur pop

0x2EC replace 50 00 with 4A 01 -> Daystrom Institute increased min cur pop

0x3AC replace 50 00 with 70 01 -> Combat Testing Center increased min cur pop

0x3C4 replace 32 00 with 60 01 -> Singularity Plant increased min cur pop

0x3DC replace 50 00 with 60 01 -> Astrophysics Academy increased min cur pop
On the verge of a nervous breakdown? Try the relaxing tribble sounds.

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6059
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Post by thunderchero » Fri Oct 24, 2008 9:45 pm

Spocks-cuddly-tribble wrote:Trade Goods disabeld
why Trade Goods disabeld if any thing use gowrons fix so it gives credit for every industry point. so there would be no need to build\scrap?

thunderchero

User avatar
Spocks-cuddly-tribble
Code Master
Code Master
Posts: 723
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am

Post by Spocks-cuddly-tribble » Fri Oct 24, 2008 10:05 pm

That has nothing to do with this subject. This part of bug is that AI will waste one turn for every system to build Trade Goods as an useless BUILDING. This behavior is disabled.
On the verge of a nervous breakdown? Try the relaxing tribble sounds.

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6059
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Post by thunderchero » Fri Oct 24, 2008 10:42 pm

Spocks-cuddly-tribble wrote:That has nothing to do with this subject. This part of bug is that AI will waste one turn for every system to build Trade Goods as an useless BUILDING. This behavior is disabled.
now I understand, I did not know it even did that. :wink:

also not sure if this a bug but cards sign peace +1 morale and break treaty +1 morale. change break treaty to -1 morale. so morale can not be abused?

thunderchero

Post Reply

Return to “Error Correction Mod”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users