XP problems/solutions please post them here

This forum contains threads from support forum outdated or no longer neede.

Moderator: thunderchero

User avatar
sparky
Cadet 1st Year
Cadet 1st Year
Posts: 4
Joined: Thu Apr 08, 2010 2:00 am

plz help

Post by sparky » Thu Apr 08, 2010 12:41 pm

i've try to get the multiplay to work but just keeps on crashing on me n goin to a blank black screen?? an ideas!!!!!

User avatar
saweez
Cadet 1st Year
Cadet 1st Year
Posts: 3
Joined: Thu Jul 17, 2008 2:00 am

Post by saweez » Wed Jun 30, 2010 10:03 pm

I've recently been trying to install BOTF on windows xp. I've tried vanilla, with the xp patch, joker's patch and even installing it on a vitural drive all with the same result. My screen goes black for a few seconds and the it crashes.
I'm not sure if there's anything left to try. If anyone has any suggestions I'd appreciate the help.

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6059
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Post by thunderchero » Wed Jun 30, 2010 11:06 pm

use jokers patch or multi installer from download section

thunderchero

User avatar
saweez
Cadet 1st Year
Cadet 1st Year
Posts: 3
Joined: Thu Jul 17, 2008 2:00 am

Post by saweez » Sat Jul 03, 2010 10:20 pm

I tried both of those downloads to no avail. I was able to get them to load on an older system so I'm thinking it's a graphics card issue.
Thanks any way Thunderchero. I appreciate the effort.

User avatar
Tethys
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 2065
Joined: Fri Jul 18, 2008 2:00 am
Location: Your mom's bed ;)
Contact:

Post by Tethys » Sat Jul 03, 2010 10:58 pm

If you are using Vista or later try to run in compatibility mode for XP SP2 or 3, if in XP try compatability with Win 98 hope it helps
Not for the weak of heart...
Image
GALM <--- GALM/Galaxies Mod

User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6059
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Post by thunderchero » Sun Jul 04, 2010 12:43 am

you can try to disable movies.

open stbof.ini and change MOVIEON=ON

to

MOVIEON=OFF

Also make sure your video card drivers is up to date

thunderchero

User avatar
Spychotic
Ensign
Ensign
Posts: 23
Joined: Fri Mar 11, 2011 3:00 am

Post by Spychotic » Thu Mar 17, 2011 5:58 pm

TurboC wrote:I had BotF working pretty well (XP Pro SP3). I had used some solution I found elsewhere on the web (not sure where) to get it working in XP, but it was pretty stable most of the time. Then I had to reformat my hard drive for various reasons. Fresh install of windows, applied all patches. Reinstalled BotF 1.0 from CD, installed fine after some fiddling with task manager. I tried Joker's 1.02 patch onto the 1.0 (hopefully I don't need to use the official 1.02 first?) Installed fine. However, the game seems a lot crashier than my old install. I've crashed 6 times so far in 200 turns. Usually I will do some action, the game freezes and keeps looping about a second of sound over and over. Every time I have to ctrl-alt-del for task manager, then end task and lose my progress. I save often but sometimes it happens on the save screen. I thought Joker's patch was supposed to fix "everything"? Do you vanilla players still crash like this? Any fixes?
A bit old, but I have the same problem. It tends to happen during fights involving Outposts, if that's relevant. Tends to be when the torpedoes from the Outpost strike the target.

Spike

User avatar
ironwulf
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 13
Joined: Sun Sep 14, 2008 2:00 am

Soundproblem mit Star Trek Botf

Post by ironwulf » Fri Mar 25, 2011 5:43 pm

Hi All

Ich schreibe in Deutsch, da ich kein englisch kann sorry.

Ich hab ein Soundproblem in botf. Wenn der Sound aktiviert ist, habe ich sehr
oft schwere Freezer und muß dann totalausschalten um wieder rauszukommen. Bei deaktivierten Sound läuft das Game ohne Probleme.

Mein System: XP Home SP 3, Creative Labs Soundblaster Audigy. Habe auch schon die Onboardsoundkarte ( Realtek) versucht funktioniert auch nicht.

Kann mir jemand von euch helfen das Game ohne Sound zu zocken macht nicht wirklich Spass. Antworten bitte in Deutsch.

liebe Grüße aus Germany an euch alle

Ironwulf

KrazeeXXL
BORG Trouble Maker
BORG Trouble Maker
Posts: 2263
Joined: Sat Jan 03, 2009 3:00 am
Location: the 36th Chamber

Post by KrazeeXXL » Fri Mar 25, 2011 6:01 pm

Spielst du die vanilla oder hast du den multi-installer installiert?

Ein paar mehr Infos zu deinem System wären auch wirklich hilfreich.

Greetz K

User avatar
ironwulf
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 13
Joined: Sun Sep 14, 2008 2:00 am

Post by ironwulf » Sat Mar 26, 2011 5:15 am

@ KrazeeXXL

Ich habe die Multiinstaller 1.02 installiert und spiele die Error Corrrektion Mod.

Zum System:

Asus P5K Motherboard, Dualcore 2 E 6850, Nvidea Geforce 8800 GT 1024 MB Graka, 2048 Ram Speicher und eben den Creative Labs Soundblaster Audigy.

Betriebssystem: Win XP Home Servicepack 3.

Desweiteren sind alle Treiber auf den aktuellsten Stand.

Nur Botf macht die Probleme alle anderen Games laufen einwandfrei.

Ich hoffe du kannst damit etwas anfangen, wäre für Hilfe dankbar.

mfg Ironwulf

User avatar
Flocke
BORG Trouble Maker
BORG Trouble Maker
Posts: 2546
Joined: Sun Apr 27, 2008 2:00 am
Location: Hamburg, Germany
Contact:

Post by Flocke » Sat Mar 26, 2011 6:13 am

hatte nicht letztens schon jemand nen ähnliches prob und hat es gelöst indem er sein 7.1/5.1 sound auf stereo umgestellt hat?

KrazeeXXL
BORG Trouble Maker
BORG Trouble Maker
Posts: 2263
Joined: Sat Jan 03, 2009 3:00 am
Location: the 36th Chamber

Post by KrazeeXXL » Sat Mar 26, 2011 6:58 am

ja das Problem war ähnlich, nur kam es nicht zu freezes, sondern es war die Musik gar nicht zu hören.

@ironwulf: schau mal, ob du die neuste Direct X drauf hast. Müsste die vom Juni 2010 sein. Wenn es daran nicht liegt, dann probier mal die Hardwarebeschleunigung für den Sound Stück für Stück runter zu stellen.
Als letztes würde ich mal die Konvertierungsqualität auf minimum setzen.

Viel Glück

User avatar
ironwulf
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 13
Joined: Sun Sep 14, 2008 2:00 am

Post by ironwulf » Sat Mar 26, 2011 7:36 am

@ KrazeeXXL

Danke für die Tipps. Werde das mal austesten und ich geb dir dann Feedback
ob's geklappt hat.

mfg Ironwulf

User avatar
ironwulf
Cadet 3rd Year
Cadet 3rd Year
Posts: 13
Joined: Sun Sep 14, 2008 2:00 am

Post by ironwulf » Sat Mar 26, 2011 10:45 pm

Also ich hab jetzt verschiedene Einstellungen getestet, habe auch den 5.1 mal auf rein Stereo gestellt der Freezer kommt zwar wesentlich seltener aber weg ist das Problem nicht. Vielleicht gibts noch ne andere Lösung.

mfg Ironwulf

KrazeeXXL
BORG Trouble Maker
BORG Trouble Maker
Posts: 2263
Joined: Sat Jan 03, 2009 3:00 am
Location: the 36th Chamber

Post by KrazeeXXL » Sun Mar 27, 2011 3:39 am

virtuelle Maschine aufsetzen, wär eine

Post Reply

Return to “Support Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users