TOS Pack update

Showcase Ships/Stations/3D-FX; support/discussion/questions

Moderator: thunderchero

User avatar
robert_defore
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 141
Joined: Tue Jul 15, 2008 2:00 am

TOS Pack update

Post by robert_defore »

Im stuck in hospital for two weeks will finish work as soon as my laptop gets here.
8)j. Sry im using my phone to post this but work is going nicely and vertex numbers are are comming way down.

Milkshape supposedly allows you to import hobs but it fails when I try anyone ever get it to work?

Ok updated TOS ship packs will be located in the "RD's Eras' Ship Pack" Thread for easy location and download
Last edited by robert_defore on Fri Mar 18, 2011 9:02 am, edited 6 times in total.
User avatar
anjel
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 666
Joined: Thu May 08, 2008 2:00 am
Location: Bs As - Argentina

Post by anjel »

sorry, can´t help you in that regard, i´ve never used milkshape :?.
Hope you are getting better in hospital :)
Live long and propser
User avatar
Peter1981
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1118
Joined: Tue May 06, 2008 2:00 am
Location: England

Post by Peter1981 »

Hope you feel better and get well soon robert_defore :)
User avatar
robert_defore
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 141
Joined: Tue Jul 15, 2008 2:00 am

Post by robert_defore »

Thnx guys. I am really eager to get out of here and get back to work....and play. If anyone knows how to use that milkshape importer just drop me a line. Thanx
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6527
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Post by thunderchero »

what are you trying to do with milkshape importer? I have used it but has very little value to import hob files.

1. it will only import the first texture.

2. it will still have all slices (extra polygons created during conversion)

thunderchero
User avatar
robert_defore
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 141
Joined: Tue Jul 15, 2008 2:00 am

Post by robert_defore »

Wanted to get a better look at the wire frame on some exsisting models to see how they where made and the result in the games combat engine. But nonethel
ess it wont work for me
User avatar
anjel
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 666
Joined: Thu May 08, 2008 2:00 am
Location: Bs As - Argentina

Post by anjel »

lol, i don´t have any inconvenient to send you all the models i´ve made. If you want i´ll zip each one with textures and upload to 4shared in .3ds or .max ???
Live long and propser
User avatar
thunderchero
Site Administrator aka Fleet Admiral
Site  Administrator aka Fleet Admiral
Posts: 6527
Joined: Fri Apr 25, 2008 2:00 am
Location: On a three month training mission, in command of the USS Valiant.
Contact:

Post by thunderchero »

also unwrap has a hob importer if that helps

thunderchero
User avatar
robert_defore
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 141
Joined: Tue Jul 15, 2008 2:00 am

Post by robert_defore »

Awesome, just trying to wrap my head around which parts need a detailed mesh and which just need a texture. I don't want simple boxes like the origional in game models but like ruthless said, they must be playable also.
User avatar
anjel
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 666
Joined: Thu May 08, 2008 2:00 am
Location: Bs As - Argentina

Post by anjel »

aaaaahh, there is where i told you this is an almost piece of art, because you have to think what suits better and where, maybe you have a low poly ships, that doesn´t look good without texture, but then the texture changres everything. Tc thougth me a lot, he made a lot of good ships with nice textures, like the last intrepid, SC-4 shuttlecraft and a romulan ship.
Keep on that enthusiasm !!!!
Live long and propser
User avatar
robert_defore
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 141
Joined: Tue Jul 15, 2008 2:00 am

Post by robert_defore »

Good and bad news. I am out of the hospital finally. But got on computer and myhard drive has crashed. So I now have lost all my models including the new connie and federation classes that where just waiting on there textures. Sry but its going to be a little longer noe
User avatar
Peter1981
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1118
Joined: Tue May 06, 2008 2:00 am
Location: England

Post by Peter1981 »

NOOOOOOOOOOOOOO! --

Hard luck mate hope you've not lost too much data that wasn't backed up ;)

Good to here your out of hospital. Hope you're feeling better.
User avatar
robert_defore
Lieutenant-Commander
Lieutenant-Commander
Posts: 141
Joined: Tue Jul 15, 2008 2:00 am

Post by robert_defore »

You should have said "khaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnn!" Or actually, I should have said that
User avatar
Peter1981
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1118
Joined: Tue May 06, 2008 2:00 am
Location: England

Post by Peter1981 »

(of topic) I was watching 'Wrath of Kahn' with my brother two nights ago -- because we have seen it so many times we thought we'd try watching it with the french sound track. (Don't ask why!)

Any way we were approching, and anticipating the famous "KHAAAAAANNNN!" scream from Captain Kirk -- but in french the voice over artist didn't really get into it. Massivly dissapointing 'Khaann!'

C'est la Vie
User avatar
anjel
Past Administrator
Past Administrator
Posts: 666
Joined: Thu May 08, 2008 2:00 am
Location: Bs As - Argentina

Post by anjel »

:lol: :lol: :lol: my god, i have to hear that in french !!! lol
What a pity you´ve lost the data Robert_Defore. But you´ll see that redoing some meshes will result in a much more detailed than the previous, because you now know how to make it fast and where to add some details without compromising the poly count.
I´m really glad to hear you are well and out the hospital, keep going on recovering !!!! :D.
Tell me if you need something :D
Live long and propser
Post Reply

Return to “Showcase Ships/Stations/3D-FX”