What can I do to help

Supremacy; support/discussion/questions

Moderators: thunderchero, Iceman

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: What can I do to help

Post by Iceman » Fri Mar 22, 2019 8:08 pm

Hi CaptScarff, welcome to the forums!
Glad to see you're interested in helping out with the coding! I'll PM you about it.

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: What can I do to help

Post by Iceman » Wed Jul 10, 2019 12:13 pm

- creating a new civ selection voice clip for the Dominion
https://www.youtube.com/watch?v=LG4XmkATYAY
@ 0:48 ?

Anyone up for ripping that bit from the video and adjusting the volume to the other civ selection voice clips?

Or finding some other video/source, ofc.

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: What can I do to help

Post by Iceman » Tue Aug 06, 2019 5:58 pm

RedMatter.png
RedMatter.png (105.69 KiB) Viewed 1799 times
(moved here, to be on topic)

Added a SitRep when a civ starts synthesizing Red Matter (for the Supremacy victory condition).
Need help with the texts, they're lame right now.
We need 2 sets of texts, one for the civ that is synthesizing (attached pic) and one for the other civs. Each set should have a header (in white, will also show in the Summary screen) and details (in yellow).
Ideally we sould have such sets for each empire.

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: What can I do to help

Post by Iceman » Mon Sep 09, 2019 4:08 pm

All empires now have 2 construction ships. We need images, models and descriptions for the new ships (Cardassian, Klingon and Romulan).

We also need images for all the empires for the Intelligence screen: InternalSecurity, Espionage, Sabotage. The current ones are crappy and placeholders.

User avatar
erazortt
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 67
Joined: Thu May 26, 2016 10:35 pm

Re: Playing as the Borg

Post by erazortt » Thu May 07, 2020 5:26 pm

Now that I'm playing the game I have more comments, is there a bugtracker?

- I think it would be good if the moons whouldn't all look the same. That looks kind of hilarious when all are identical but with different colors. How much of a change would that be?

- is there the idea to be able to distribute the intel capacity like in BOTF1 in different direction (inner sec, spy, spoatge)?

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Playing as the Borg

Post by Iceman » Thu May 07, 2020 5:58 pm

erazortt wrote:
Thu May 07, 2020 5:26 pm
Now that I'm playing the game I have more comments, is there a bugtracker?
Yep. Here.

- I think it would be good if the moons whouldn't all look the same. That looks kind of hilarious when all are identical but with different colors. How much of a change would that be?
Depends on who's making the images :wink:
All you need to do is replace the images really.

- is there the idea to be able to distribute the intel capacity like in BOTF1 in different direction (inner sec, spy, spoatge)?
Yes. A bit of the ground work is already in place, but there's still a lot of work to be done.
The Intel screen is not really working yet.
Right now Intel is only used to defend against terrorism attacks, a random event. There's code for intel attacks too, but it's still a WiP - haven't touched it in a while, needs proper balancing.

User avatar
erazortt
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 67
Joined: Thu May 26, 2016 10:35 pm

Re: Playing as the Borg

Post by erazortt » Thu May 07, 2020 6:13 pm

Depends on who's making the images :wink:
All you need to do is replace the images really.
Ok I will try my luck, there must be a ton of NASA pircutres. Also I think it would be good to have higher res than 16x16 since on 4K the big moons look kind of pixelated.

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Playing as the Borg

Post by Iceman » Thu May 07, 2020 6:20 pm

Yep, check here:
\Resources\Images\Planets\Moons

If you can get some nicer pics, sure! :up:

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Playing as the Borg

Post by Iceman » Fri May 08, 2020 5:34 am

Almost forgot, check also
\Resources\Images\Planets\Moons_alt
for an alternate, more colorful version of the moons. They're still 16x16, so they won't help with the 4K issue though.

(moved some posts from the Borg thread)


If you spot more images that should be improved for 4K, LMK please.
The game already checks for 4K for the cursor to be displayed (normal or 4K version).

User avatar
erazortt
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 67
Joined: Thu May 26, 2016 10:35 pm

Re: What can I do to help

Post by erazortt » Fri May 08, 2020 1:19 pm

Hey again,

so I gave a shot to provide a suggestion of other moon pics. I used pictures of the Moon, Ganymede, Callisto, Europa and Io. I created an issue in the bug tracker:
https://bitbucket.org/mstrobel/supremacy/issues/480

Concerning other places where higher res pictures would be necessary: a very obvious place is the right click menu, because that is really low res on 4K with full screen. All the rest I have seen until now, was pretty decent (except of the moons, which we already talked about).

I just found the right menu images. I will give a try to double the resolution using a neuronal network method, or some pixel art resizing method (like HQX, XBR or such), perhaps I'm getting nice results.

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: What can I do to help

Post by Iceman » Fri May 08, 2020 2:44 pm

Hey
The pics look nice, though in-game they lose their distinctiveness - at least the darker ones. But the images being so small, there's nothing we can really do.
Yes, it's true the game only uses 4 shapes. It's the max amount that is hard-coded, not the file names themselves, so it should be pretty easy to increase it - or even to use the available number of shapes. I'll see what I can do about that. Thanks!

Re the right click menu, do you mean only the default/Fed one, or all of them?
The default/Fed, we need to replace it anyway. It's missing a couple of buttons too. I do like it, but it needs to be upgraded to the quality of the Klingons/Cardassians/Borg. We also need a new one for the Dominion.
If you want to tackle that, that would be awesome!

As for your crash report, that's caused by a change I made to galaxy generation, to increase minimum distance between major race homesystems. Under certain circumstances (smaller [and apparently Spirals too] galaxies with many minors and/or fewer stars) the game cannot select a location for one of the homesystems; there's a bug in that code when trying to re-gen the galaxy, the previously created homesystems are not cleared and the game crashes trying to spawn them again (since they have already been created). Haven't had the time to fix that yet.

User avatar
erazortt
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 67
Joined: Thu May 26, 2016 10:35 pm

Re: What can I do to help

Post by erazortt » Fri May 08, 2020 7:26 pm

Hey,
I exchanged the images in the bugticket, because I figured out that the maximal size shown is actually 37x37 and not 32x32.

And yes, the distinctiveness is not very high, true. But at 4K at least they remain very much discernable. For resolution like 1280x720 I guess there is pretty much no difference anymore inbetween any of them yeah, because these get just soo tiny. But at least in 4K with the now 37x37 sized images once and distinguish them quite good. This is also why I added more of them.
It's the max amount that is hard-coded, not the file names themselves,
I tried to add them named differently and I got the error log saying:

Code: Select all

Die Datei "D:\Spiele\SupremacyTest_20200331\Resources\Images\Planets\Moons\Shape1.png" konnte nicht gefunden werden.
This is why I had guessed that the filenames are hard coded, since its explicitly saying which file it does not find. I needed to name the files exactly Shapes{1-4}.png for it to work.
Re the right click menu, do you mean only the default/Fed one, or all of them?
Oh yes, I mean the fed. Klingon and Cardassian look awesome! Ok if thats already taken care of, then the next thing in line which looks low res would be the icons under Resources\Images\Resources. Especially the ones that are shown next to the Sun, probably because it provides a bright background and there the pixelation is especially visible.

User avatar
erazortt
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 67
Joined: Thu May 26, 2016 10:35 pm

Re: What can I do to help

Post by erazortt » Fri May 08, 2020 7:53 pm

OMG, I just saw that you have already compiled a new version with the new moon icons. Wow, you're fast! :grin:
Sorry that I updated the ticket with new icons, but as I said, I found out that the icon size is actually 37 and not 32.

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: What can I do to help

Post by Iceman » Sat May 09, 2020 6:31 am

erazortt wrote:
Fri May 08, 2020 7:26 pm
And yes, the distinctiveness is not very high, true. But at 4K at least they remain very much discernable. For resolution like 1280x720 I guess there is pretty much no difference anymore inbetween any of them yeah, because these get just soo tiny. But at least in 4K with the now 37x37 sized images once and distinguish them quite good. This is also why I added more of them.
Cool, I just saw and dl'ed them. :up:

I tried to add them named differently and I got the error log saying:
This is why I had guessed that the filenames are hard coded, since its explicitly saying which file it does not find. I needed to name the files exactly Shapes{1-4}.png for it to work.
You are absolutely correct, ofc. I meant they are not explicitly hardcoded, but rather like you said
Shapes{index + 1}.png
I'll have to check if trying to load more than 4 pics won't have any unwanted effects, as moon types are stored in 2 bits.

Oh yes, I mean the fed. Klingon and Cardassian look awesome! Ok if thats already taken care of, then the next thing in line which looks low res would be the icons under Resources\Images\Resources. Especially the ones that are shown next to the Sun, probably because it provides a bright background and there the pixelation is especially visible.
Oh, it's not taken care of! We need someone to make the new Fed/Dom/Rom/(Fer) menus! You wouldn't by any chance have that kind of a skillset, now would you? :wink: That would be pretty awesome. We really need those.
Yes, the Kli/Car ones are awesome, it's a shame Devin never made the rest... and Valcoren's Borg menu is great too, though with a different style.

OMG, I just saw that you have already compiled a new version with the new moon icons. Wow, you're fast! :grin:
Hehe, I was about to release a new patch, and your pics came just in time to make it to the patch. :up:

Sorry that I updated the ticket with new icons, but as I said, I found out that the icon size is actually 37 and not 32.
No prob, they didn't make it for this patch, but they will for the next. I'll see about increasing the number of moons.
Thanks!

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1434
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: What can I do to help

Post by Iceman » Sat May 09, 2020 6:36 pm

erazortt wrote:
Fri May 08, 2020 7:53 pm
OMG, I just saw that you have already compiled a new version with the new moon icons. Wow, you're fast! :grin:
Sorry that I updated the ticket with new icons, but as I said, I found out that the icon size is actually 37 and not 32.
Can you give me a list, in order, of the moon images as they should be named in the game, so that the first 4 images are the most distinct? Like
Shape1 - Europa
Shape2 - Io
etc

Post Reply

Return to “Supremacy”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users