Problems with 64-bit Windows 10

Supremacy; support/discussion/questions

Moderators: thunderchero, Iceman

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1091
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iceman » Thu Jan 09, 2020 3:42 pm

Yep. Check your installed apps - the game requires 3.1, so you should have that one. Check if you also have 4.0.

I know it's mouse clicking and w/e, what I'm saying is that in Win7 it doesn't happen, so it definitely is a Win10 issue.

Yes, there is a common Orbital type, and ships and stations are (some of the) specializations of that type (Station icons are displayed on the top left of the Task Forces expander, Ship icons are displayed below that). So they are treated mostly the same way.
Now that you mention this, though, the Station class is also a specialization of Production Centers, not sure if it could be related to this. Seems to be an indexing issue of some kind.

As for the galaxy map scrolling/lagging issue....I noticed that the borders of the sectors are "flashing" all the time...just a thought could you try turning this "flashing" off to see if it speed up the lagging of the map ?
Never noticed this.
Attachments
xna.png
xna.png (10.35 KiB) Viewed 141 times

User avatar
Iscaran
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 88
Joined: Sun Aug 04, 2019 5:13 pm

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iscaran » Thu Jan 09, 2020 4:28 pm

I checked - only XNA 3.1 is installed.

Should I install 4.0 perhaps ? Where to find it ?

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1091
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iceman » Thu Jan 09, 2020 5:55 pm


Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1091
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iceman » Tue Jan 14, 2020 2:57 pm

Did you install 4.0? Did you notice any difference?

User avatar
Iscaran
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 88
Joined: Sun Aug 04, 2019 5:13 pm

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iscaran » Wed Jan 15, 2020 1:42 pm

Ah sorry - didnt see you posted the link for 4.0

Will try this next.

User avatar
Iscaran
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 88
Joined: Sun Aug 04, 2019 5:13 pm

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iscaran » Wed Jan 15, 2020 1:42 pm

should I uninstall 3.1 ?

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1091
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iceman » Wed Jan 15, 2020 2:43 pm

Nope! The game checks for 3.1 and will ask you to install it if not found.

User avatar
Iscaran
Lieutenant-Junior Grade
Lieutenant-Junior Grade
Posts: 88
Joined: Sun Aug 04, 2019 5:13 pm

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iscaran » Wed Jan 15, 2020 7:18 pm

OK..having XNA 4.0 installed seemed to make nothing different. But is it even used, if the game only checks for 3.1 (and 3.1 is not uninstalled from the system) ?

Iceman
Rear-Admiral
Rear-Admiral
Posts: 1091
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:00 am

Re: Problems with 64-bit Windows 10

Post by Iceman » Wed Jan 15, 2020 8:12 pm

The game checks specifically for 3.1, but I can't tell you if it will use 4.0 instead if it is installed. The check should probably be updated.

Post Reply

Return to “Supremacy”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users